Bild

Bygg och anläggning (BA)

Programplaner

Bygg- och anläggningsprogrammet, inriktning husbyggnad är utbildningen för dig som är intresserad av att arbeta som träarbetare och som tycker om att arbeta kreativt och med olika material och verktyg. Efter utbildningen kan du till exempel arbeta som snickare, fastighetsskötare eller plattsättare.

Vi siktar högt och anpassar vår skola till framtidens yrken. Tillsammans med våra kunniga och kompetenta lärare kommer du läsa största delen av din utbildning här på skolan.

APL

Under din utbildning ingår minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) där du blir en del av gemenskapen på en arbetsplats. Vi samarbetar med stora och små företag i hela Stockholmsregionen där vi ser till att du får möjlighet att utvecklas och lära dig ännu mer av duktiga handledare. Det arbetsplatsförlagda arbetet utvecklar dina yrkeskunskaper ytterligare och fördjupar yrkesidentiteten.

Bli byggare

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning husbyggnad på Skyttbrinks gymnasium är utbildningen för dig som är intresserad att arbeta som träarbetare och vill arbeta problemlösande. Som träarbetare kommer du få varierande arbetsuppgifter där du får göra allt ifrån att lägga grunden till att se till att övriga snickerier kommer på plats. Din kreativitet och initiativförmåga kommer att utvecklas under utbildningen, likaså din förståelse för yrkets betydelse i arbets- och samhällslivet. Utbildningen utvecklar dina kunskaper och din skicklighet i byggnation och anläggning och ger dig kunskaper om ett säkert och miljömässigt hållbart byggande.

Du är med och bestämmer

En liten skola innebär korta vägar mellan beslut och handling och framför allt innebär det att vi hjälper varandra och vet vad alla är bra på. Du är med och påverkar och om det är något speciellt du vill testa eller satsa på så brukar det gå att lösa. En liten skola med stora idéer helt enkelt!

Kontakter
Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 februari 2024
Sidan publicerad av: Botkyrka Redaktör 1