Bild

BF Pedagogiskt och socialt arbete (BFPSA)

Programplaner

Barn- och fritidsprogrammet, inriktning pedagogiskt och socialt arbete är programmet för dig som är intresserad av att arbeta med barn, ungdomar eller vuxna inom pedagogiska och sociala områden. Efter utbildningen kan du till exempel arbeta som barnskötare, badhuspersonal eller elevassistent.

VI LIGGER I FRAMKANT

Vi lägger extra stor vikt vid ett genusmedvetet ledarskap med respekt för alla oavsett könstillhörighet eller etnicitet. Det är en självklarhet för oss att ligga i framkant när det handlar om att utbilda och vägleda ungdomar som i sin yrkesroll blir naturliga förebilder för andra. Ledarskap och pedagogisk insikt har man nytta av i alla sammanhang i livet och barn- och fritidsprogrammet med pedagogisk inriktning öppnar dörren till givande yrkesbanor för dig som är intresserad av att arbeta med människor. Den pedagogiska inriktningen riktar sig både till dig som tänker arbeta direkt efter gymnasiet eller gå vidare till högre studier. Därför läser eleverna svenska 3 under sitt sista år. Det enda du behöver välja inom individuella valet är engelska 6 för att få grundläggande behörighet till högre studier.

Arbetssätt

Utbildningen varvar teoretiska kunskaper med praktiska aktiviteter för att du på bästa sätt ska utveckla dina ledarskapsförmågor för att arbeta med barn, ungdomar och vuxna. Vi samarbetar med olika aktörer runt om i Stockholm och arbetar i skarpa lägen för att förbereda dig för ditt framtida yrkesliv. I utbildningen ingår även 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) där du som elev får möjlighet att pröva på hur det är att arbeta inom branschen.

Få ut det mesta av dina gymnasieår

Skyttbrink har nyrenoverade lokaler och är en skola med erfarna eldsjälar som lärare. Vi gör allt för att du som elev ska få ut mesta möjliga av dina gymnasieår. Som alla yrkesprogram är APL (Arbetsplatsförlagt lärande) en avgörande del av utbildningen på den pedagogisk inriktning. Under alla tre åren, totalt 15 veckor, får du chansen att utöva ledarskap och pedagogik på förskola, fritids, skola samt att du även har chansen till utlandspraktik, som barnvärd på en av TUI:s Bamseklubbar.

Yrken efter gymnasium:

  • Barnskötare
  • Elevassistent/resurspedagog
  • Personlig assistent
  • Fritidsledare

Yrken som du kan läsa vidare till:

  • Förskolelärare
  • Lärare
  • Polis
  • Socionom
  • Psykolog
Kontakter
Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 november 2022
Sidan publicerad av: Botkyrka Redaktör 1