Bild

Fritid och hälsa - en ledarskapsutbildning

(Barn och fritidsprogrammet)

Fritid och hälsa är en ledarskapsutbildning för dig som är intresserad av idrott och hälsa och vill arbeta eller studera vidare inom idrotts-, fritids- och hälsobranschen eller för dig som vill bli polis. Du erbjuds en bred utbildning samtidigt som du får fördjupade kunskaper inom idrotts- och hälsorelaterade kurser.

Arbetssätt

Utbildningen varvar teoretiska kunskaper med praktiska aktiviteter för att du på bästa sätt ska utveckla dina ledarskapsförmågor. Vi samarbetar med olika aktörer runt om i Stockholm och arbetar i skarpa lägen för att förbereda dig för ditt framtida yrkesliv. I utbildningen ingår även 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) där du som elev får möjlighet att pröva på hur det är att arbeta inom branschen.

Hälsoprofil

Utbildningen har en tydlig hälsoprofil och betonar vikten av en aktiv och hälsosam livsstil. Fritid och hälsa samarbetar med Lida Friluftsgård och badhusen i Botkyrka. Under dina tre år kommer du att ha grönt-, vitt- och blått friluftsliv med vandring, tältning, skidåkning och paddling som praktiska inslag. Skolan har ett eget gym där du som elev på skolan tränar gratis.

Ung företagsamhet

På Fritid och hälsa är entreprenörskap en viktig del av undervisningen eftersom det egna företagandet ökar stort inom fritid och friskvårdsbranschen. I årskurs tre får du som elev lära dig att starta, driva och avveckla företag genom Ung Företagsamhet. Undervisningen levandegör skolans tre ledord; glädje, engagemang och stolthet.

Här kan du läsa med om Ung företagsamhet Länk till annan webbplats..

Fotboll - Ett samarbete med Tullinge Fotboll

Du som läser på Fritid och hälsa kan kombinera dina studier med fotbollsträning på skoltid genom att läsa 200 poäng Idrottsspecialisering (1 och 2). Träningen sker på Brantbrinks IP med utbildade tränare och med en tydlig kursplan som sträcker sig över alla tre åren. Detta är perfekt för dig som vill utvecklas som fotbollsspelare samtidigt som du vill lyckas med dina studier.

Vidare studier

Fritid och hälsa öppnar dörrarna och förbereder dig som vill läsa vidare på högskola och universitet eller läsa vidare på folkhögskola. I utbildningen läser samtliga elever Svenska 3 och Naturkunskap 2 i årskurs 3. Genom att läsa Engelska 6 som individuellt val i årskurs 2 får du en allmän behörighet att läsa vidare på högskola och universitet. Skolan erbjuder även matematik 2 som individuellt val och du kan läsa kursen Historia 1a2 som utökad kurs vilket innebär att du erhåller en särskild behörighet för att läsa vidare på flera utbildningar.

Yrken du kan läsa vidare till:

  • Idrottslärare
  • Polis
  • Hälsopedagog
  • Fritidspedagog
  • Tränare

Yrken efter gymnasiet:

  • Bad och sporthallspersonal
  • Idrotts och aktivitetsledare
  • Stöd inom funktionshinderområdet


Kontakter
Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 november 2020
Sidan publicerad av: Botkyrka Redaktör 1