Bild

Barn och fritid FH (BFF)

Inriktningen Fritid och hälsa på Barn- och fritidsprogrammet är rätt val för dig som vill arbeta inom fritids-, idrotts- eller friskvårdssektorn. Under din tid på programmet på Skyttbrinks Gymnasium får du arbeta både självständigt och i grupp och du får mycket kunskap om relationer. Du får också en bra och grundläggande ledarskapsutbildning.

Få ut det mesta av dina gymnasieår

Skyttbrink har nyrenoverade lokaler och är en helt ny skola med erfarna eldsjälar som lärare. Vi gör allt för att du som elev ska få ut mesta möjliga av dina gymnasieår. Som alla yrkesprogram är APL (Arbetsplatsförlagt lärande) en avgörande del av utbildningen och på Barn & Fritid med inriktning fritid och hälsa så ingår det APL alla tre åren, totalt 15 veckor

Vi ligger i framkant när det gäller Fritid & hälsa

Genom praktiska och teoretiska studier skapar vi utmärkta förutsättningar för högskolestudier och karriär inom de olika idrotts- och friskvårdssektorerna.

Vår Barn- och Fritidsutbildning riktar sig både till dig som tänker arbeta eller gå vidare till högre studier. Därför läser eleverna Svenska 3 under sitt sista år. Det enda du behöver välja inom individuella valet är engelska 6 för att få grundläggande behörighet till högre studier.

Det här är en utbildning som riktar sig till dig som har ett stort intresse för idrott, hälsa och ledarskap vilket betyder att du får en bred utbildning samtidigt som du får fördjupade kunskaper inom idrotts- och hälsorelaterade kurser.

Utbildningen utvecklar dina förmågor och ger dig beredskap att inhämta nya kunskaper. Vårt mål är att ha en verklighetsförankrad undervisning, där arbetsformer och examinationer sätter dig i skarpa lägen. Detta innebär att vi har flera olika samarbeten, både inom och utanför skolan, och internationellt.

Fritid och hälsa - utbildningen för dig som vill arbeta inom fritids- eller friskvårdssektorn, exempelvis; gym och bad/sportanläggningar.

Ung företagsamhet

På Barn och fritidsprogrammet inriktning fritid och hälsa är entreprenörskap en viktig del av undervisning. Inom fritid och friskvårdsbranschen ökar det egna företagandet stort och vi vill ge våra elever en utbildning som förbereder dem för livet efter gymnasiet.

I årskurs tre får eleverna lära sig att starta, driva och avveckla företag genom Ung företagsamhet. Undervisningen levandegör skolans tre ledord; glädje, engagemang och stolthet.

Här kan du läsa mer om Ung Företagsamhetlänk till annan webbplats.

 

Jobb direkt eller läsa vidare?

När du har läst klart programmet har du möjlighet att söka jobb som till exempel:

  • Bad/sporthallpersonal.
  • Idrottsledare
  • Stöd inom funktionshinderområdet

Detta kan du läsa vidare till:

  • Fritidspedagog
  • Kurator
  • Idrottslärare
  • Socialpedagog
  • Socionom


Kontakter
Skriv ut
Senast uppdaterad: 27 oktober 2020
Sidan publicerad av: Soleil Redaktör